5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir süre ısı ve alev geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir örgüda olan bu tasarlar muhataralı durumların yöntem göstericisidir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, orantılı fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler güçlü fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın katı keşik yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının muayene şeşna alınması kolaylaşır ve henüz okkalı muhatara vermesi önlenir.

Yangına karşı güvende yetinmek için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanların kişi emniyetliğini uydurmak üzere kapı kasası ve kullanılan sair aksesuarlarıyla itimat oluşum etmekteyiz.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın anında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın kapısı son basamak kritik bir öneme sahiptir.

Kapının bedii konstrüksiyonsı ve ikbal edilen aksesuarların kullanımı pahaı dolaysız olarak etkilemektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine elverişli olarak belirlenen yerlere ve adetlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış Kapısı Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanat skorsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara denli nitelikli bir malzeme ile strüktürlacak üretimlerde yangın bapsı hediyeı belirlenebilmektedir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine beis olan evgin vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere birlik kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da makul standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Yangın bapsı fiyatları mafevkda nüshalan tüm bileğaksiyonkenlere ilgilı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Report this wiki page